Inchisoare de cinci stele in Austria, raiul criminalilor

Viata in inchisoare… esti inclinat sa crezi ca este dura, conditiile sunt cat se poate de vitrege, mirosul de mucegai iti patrunde pana la suflet. Iata ca exista si exceptii! In Austria, exista inchisoarea viselor! Multe persoane ar renunta la locuinta personala pentru a sta acolo, datorita luxului. Pe dinafara, cladirea seamana cu sediul unei mari corporatii unde se munceste asiduu. Interiorul este unul de lux, nu degeaba este de cinci stele (noi nici nu stiam ca exista asa ceva) unde criminalii chiar isi doresc sa ajunga si sa stea cat mai mult timp. Inchisoarea se numeste „Justice Center Leoben” si se doreste a fi un loc unde cei care sunt nevoiti sa ajunga acolo sa gaseasca un de reabilitate, un loc unde sa primeasca o sansa de a reveni la normal, la educatie si buna purtare. Spre deosebire de alte inchisori inumane vazute pana acum, aceasta este exact opusul. Detinutii din cadrul inchisorii „Justice Center Leoben” au la dispozitie camere de odihna de lux, sala de sport, sala de lectura, locuri exterioare de relaxare si multe alte facilitati.

Atat interiorul, cat si exteriorul, dupa cum spuneam, iti ofera impresia ca esti in vizita la un centru de lux pentru relaxare si nu pentru reabilitare, dupa cum ii este destinatia. Seamana cu o vacanta all-inclusive pentru cei 205 prizonieri existenti in prezent acolo. Tot ceea ce le lipseste detinutilor de aici este un calculator si conexiunea la internet in fiecare celula. Uimitor.
In perimetrul in care detinutii au acces exista doua inscriptii: „Toti oamenii se nasc liberi si egali in demnitate si drepturi” si „Fiecare persoane careia i-a fost privat dreptul la libertate trebuie tratata cu respect si cu demnitatea necesara unei fiinte umane”. Aceasta este politica justitiei austriece in ceea ce priveste criminalii. Criminalul austriac Josef Fritzl, in varsta de 73 de ani, cand a fost condamnat pentru omucidere pe 19 martie 2009, a avut de ales o inchisoare din trei puse la dispozitie. Avocatul sau a ales ce a fost mai bun pentru clientul sau. Inchisorile mentionate se afla tot in Austria si cam tot dupa acest tipar, caci asta este politica lor fata de astfel de criminali.

Sursa: apropo.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s