Principalele date privind victimele şi ajutorul internaţional din Haiti

Cutremurul produs la 12 ianuarie în Haiti a provocat moartea a numeroase persoane şi importante pagube materiale, generând o mobilizare de amploare a comunităţii internaţionale, relatează AFP, prezentând principalele date referitor la această catastrofă.

MORŢI şi PAGUBE
Bilanţul morţilor este în continuare dificil de stabilit la cinci zile de la cutremur. Circa 70.000 de cadavre au fost îngropate, potrivit Guvernului haitian.
Cifra de 150.000 până la 200.000 de morţi este adeseori invocată, dar generalul Ken Keen, care conduce forţa specială înfiinţată de Statele Unite în Haiti, a precizat că este vorba despre „o ipoteză de lucru”.
Naţiunile Unite estimează că trei milioane de persoane au fost afectate de cutremur, iar 300.000 au rămas fără locuinţe. Organizaţia internaţională pentru migraţie (OIM) estimează că peste 200.000 de familii, respectiv până la 500.000 de persoane, au nevoie de un adăpost de urgenţă.

AJUTOR UMANITAR
ONU, care a lansat vineri un apel la strângerea de fonduri în valoare de 562 de milioane de dolari (391 de milioane de euro), a primit luni dimineaţă 51 de milioane de dolari (35,5 milioane de euro), respectiv 9 la sută din această sumă. UE a promis luni un ajutor care se ridică la un total de aproximativ 429 de milioane de euro, atât în ajutor umanitar de urgenţă, cât şi pentru reconstrucţia ţării pe termen lung.
Ţările europene vor oferi la nivel naţional 92 de milioane de euro de urgenţă, dintre care Marea Britanie 22 de milioane, iar Franţa zece milioane de euro. Comisia Europeană va oferi 30 de milioane de euro.
Pentru reconstrucţia pe termen lung, UE promite 307 milioane de euro.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s