Sute de foşti infractori au primit licenţe de şofer de taxi în Marea Britanie

Infractorii condamnaţi pentru fapte precum hărţuirea sau traficul de droguri primesc, totuşi, licenţe pentru a deveni şoferi de taxi în Marea Britanie, relevă o investigaţie a BBC, citată de The Independent.
Potrivit BBC, 209 persoane care au fost în trecut condamnate au primit licenţe de taximetrist pentru regiunea West Midlands din Regatul Unit, în ultimii trei ani, în ciuda verificării cazierului judiciar al acestora. În Wolverhampton, un bărbat care între 1985 şi 2005 a fost autorul a mai mult de 30 de infracţiuni a fost considerat apt pentru a primi, în 2006, licenţă de taximetrist. Totuşi, un purtător de cuvânt al autorităţii locale din Wolverhampton a afirmat că, de când a primit licenţa, şoferul în cauză nu a fost vreodată reclamat pentru vreo abatere.Ancheta a pornit după ce jurnaliştii au aflat că în Worcester există câţiva şoferi de taxi care au condamnări în trecut.
Autorităţile s-au apărat răspunzând că nu au făcut decât să respecte criteriile impuse de poliţie şi sistemul judiciar în evaluarea viitorilor şoferi de taxi. „Al treilea criteriu a fost, practic, întrebarea dacă ne-am lăsa fiica să urce în acel taxi”, a spus un purtător de cuvânt al autorităţii locale din Wolverhampton, citat de The Independent. El a adăugat că pentru condamnările legate de droguri sau pentru infracţiuni sexuale, răspunsul clar la întrebare ar fi „nu”. Un reprezentant al Asociaţiei Naţionale a Taximetriştilor a afirmat că persoanele condamnate anterior ajung de obicei în faţa unei comisii care decide dacă cererea de eliberare a autorizaţiei de taxi este soluţionată favorabil sau nu.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s