Românii au făcut senzație la “Micul Roland Garros”

Românca Iulia-Maria Ivaşcu a câştigat tot ce se putea la Bologne-Billancourt Open 10-12 Paris (la simplu şi dublu fete), turneu denumit de francezi „Micul Roland Garros”. Prin victoria de la simplu, ea şi-a trecut numele pe o listă selectă, pe care mai figurează jucătoare ca franţuzoaica Amelie Mauresmo (1990), belgianca Justine Henin (1994) sau rusoaica Dinara Safina (1997), dar şi româncele Ortansa Danciu (1999), Alexandra Damaschin (2003) şi Irina Bara (2007).
La dublu, partenera Iuliei a fost compatrioata Jacqulina Cristian, cea care la simplu s-a oprit în sferturi. La categoria 12 ani băieţi, reprezentantul nostru Eduard Adam (de la CS Tenis Club Coreco Iaşi, antrenor: Ghiţă Grancea) a ajuns până în semifinale, în timp ce un alt român, Daniel Cozma, a pierdut din primul tur atât în turneul propriu-zis, cât şi în cel de consolare. La dublu, perechea Eduard Adam / Daniel Cozma a fost eliminată în optimile de finală.
În 2005, conform site-ului Federaţiei Române de Tenis, turneul era câştigat de românul Ciprian Porumb, alte nume înscrise pe lista câştigătorilor fiind, printre altele, ale francezilor Sebastien Grosjean (1990) şi Richard Gasquet (1997). Anul acesta, la acest turneu foarte bine organizat s-au întâlnit sportivi din 20 de ţări, printre care Franţa, Italia, Spania, Grecia, Rusia, Germania, Ucraina, România şi Anglia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s